Vier op de tien leerlingen doet een tussentijdse toets

Lesbord, reflector, verkeersschool waardenburg, waardenburg, rijschool waardenburg, waardenburg drechtsteden

Vier op de tien leerlingen doet een tussentijdse toets voor hij of zij op examen gaat. Dat heeft vakblad VerkeersPro berekend met cijfers van het CBR. Het percentage verschilt gigantisch door Nederland. In Limburg is de toets ongekend populair, terwijl in de Randstad vaak maar een op de vier leerlingen de TTT doorloopt.

In de analyse konden de cijfers van alle 56 examencentra worden meegenomen over de periode oktober 2014 tot en met september 2015. Inmiddels zijn enkele van deze examencentra al opgegaan in andere centra en daarom niet meer bestaand. Per examencentra is het aantal tussentijdse toetsen en het aantal éérste examens in deze twaalf maanden naast elkaar gelegd, waardoor kon worden gekeken aan hoeveel eerste examens zo’n TTT vooraf gaat.

Daarbij tekent Limburg zich direct als TTT-grootmacht af. Maastricht, Sittard, Heerlen en Horn zijn landelijk de examencentra waar leerlingen het vaakst een tussentijdse toets doen. Dit is in al deze centra boven de 75 procent. In Maastricht is dit percentage zelfs 98,7 procent. Slechts tien examenkandidaten deden géén TTT voor hun examen.

Wil jij hier meer over weten?
Reflector Magazine