Ford Mustang

Het voortbestaan van een bedrijf is investeren in de toekomst. Daarom vernieuwen wij ons wagenpark met een elektrische auto. Vanaf september gaan wij les geven in de Ford Mustang.

De Mustang Mach-E, die recentelijk door het CBR is goedgekeurd als lesauto, maakt indruk in onze branche met zijn hoge rijpositie, de geliefde Ford-rijeigenschappen en het riante en stille interieur dat bol staat van de hightech features. Met de innovatieve snellaadtechnologie, mogelijk voor instructeurs om zonder oponthoud les te geven.

Automaat rijbewijs

De ontwikkelingen in de automarkt hebben ook invloed op de rijschoolbranche. “Het was voorheen voor rijscholen niet aantrekkelijk om les te geven in een elektrische auto. Dit kwam vooral vanwege het feit dat het bereik nog te laag was om de hele dag zonder veel oponthoud les te kunnen geven, en anderzijds omdat afrijden in een elektrische auto ‘automatisch’ de code 78 oplevert op je rijbewijs. Met deze code mag je niet rijden in een auto met handbak. Dat was voorheen voor velen een drempel om te kiezen voor een automaat rijbewijs. Nu een groot deel van de nieuw verkochte auto’s is uitgerust met een automatische transmissie (standaard op een elektrische auto of plug-in hybride). zien wij de vraag naar een automaat rijbewijs snel stijgen.

De nu al grote vraag naar ‘automaat rijbewijzen’ zal op termijn alleen nog maar verder groeien als we allemaal overgaan op elektrisch rijden. Als je per sé ook nog wil kunnen rijden in een auto met een handgeschakelde transmissie, kun je bij ons overigens altijd nog extra lessen bijboeken om dat onder de knie te krijgen. Wat ons betreft is die ‘code 78’ echter niet meer van deze tijd. Veel leerlingen hebben thuis al de beschikking over een auto met automaat en met de doorbraak van de elektrische auto, gaat dat handmatig schakelen snel tot het verleden behoren.